gagyiwood-a kajánfejűek szemével

Értelmes emberek zsebében az összes bicskájuk kinyílik, ha hazai és külföldi cölöp-celebjeink ostobaságait olvasni kénytelenek. És néha kénytelenek, mert mindenhonnan árad az ostobaság, kikerülni lehet, néha bele nem botlani viszont nem lehet. Akkor én mostantól SZÁNDÉKOSAN fogok beléjük botlani, és élvezettel kiadom magamból, amit gondolok a média nagyságos asszonyról és az ő kétdimenziós teremtményeiről. Az álompárok álomtalan életéről. Az adakozó lelkű szárnyatlan gagyiwoodi hírességek szárnyatlanságáról. Meg rólunk, akik nem vagyunk hülyék, bármennyire is szeretné a bulvármédia...

Friss topikok

Linkblog

Képzeljétek, az agyam túlzsúfolt hellyé vált! Elegem van a faktoros, megás, villás akármikből! A mega véget ért tegnap, nem néztem, ezt se, ahogy a többit se. A villalakóktól meg kiver a  cikkcakkos verejték! A faktortól meg már szinte félek. Ma is, holnap is kapjuk az áldást. Lehet megint tenyeret tördelni, egymást anyázni, utálni a magunkat, hogy semmit nem tudunk szépen csinálni. Nem is tudom, nézni fogom-e? Talán jobb lenne egy bulváros címből megtudni, ki nyerte. Jó döntés úgy sincs. Ami ízlés kérdése, arra nincs egyetemes válasz. Ki lenne a legjobb? Kinek ki tetszik, az lenne a legjobb. Ha kibírom, ki fogom hagyni, úgy döntöttem, kell nekem a lelki nyugalom. A youTube-on meg úgyis fent lesznek a döntől dalai. Kommentek nélkül, mocskolódás nélkül, tüntetéssel való fenyegetések nélkül. Csak a dal, a hang, a tekintet, és a borzongás a gerincem mentén. Ha olyan a dal, a hang és a tekintet, hogy megborzongatni képes.

Szóval, ezek helyett inkább mesét írok. Napok óta ez tart lázban. A címe: Pillancs és a pöttyök. Egy kis pillangóról szól, akinek csak öt pöttye van, miközben mindenki másnak hat van. Pillangó-e egyáltalán? És mitől pillangó egy pillangó? Gondolom, attól pillangó, amitől ember az ember. Hm? Tullalilla, a tulipán szerint ez egyszerű dolog:

"Egy tulipán attól tulipán, mert benne van a tulipánság. Ez nem színekről és formákról szól, hanem a tulipánságról. Az illatunk, a mozgásunk, a kíváncsiságunk a többi tulipán iránt, a szirmunk selymessége, az érzés, hogy egyek vagyunk. Nem az köt össze minket, amiben különbözünk. Az köt össze minket, amiben egyformák vagyunk. A különbségek csak azért vannak, hogy meg tudjuk különböztetni egymást, ezektől az eltérésektől csak még jobban érezzük az egyformaságunkat. Ez a tulipánság. Ez a lényeg. Minden élőlény tartozik valahová. A tulipánok a tulipánok közé, a pillangók a pillangók közé. Ez a természet rendje. De nem elég lakni valahol, oda is kell tartozni. A szíveddel, a lelkeddel oda kell tartozni. Ha körülnézel, és úgy érzed, otthon vagy, akkor ott vagy, ahová tartozol. Én ide tartozom. Mit se számít, hogy én vagyok az egyetlen tulipán, akinek ilyen színű a szirma. Ha egyszer tudom, ez az otthonom, és ezek a virágok itt a családom, akkor nem számít egy szín. A tulipánság számít."

Tudunk mi tulipánok lenni? Tudunk? Egyformának lenni, közben örülni annak, hogy néhány apróságban különbözünk, ezt tanulom most, hogy írom a mesét.

      

 

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gagyiwood.blog.hu/api/trackback/id/tr482524108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csabesz47 2010.12.21. 10:41:57

Egyformaság, különbözőség, mennyire nem tudjuk sokszor, kik is vagyunk. Ahogy nézem a magyar közállapotokat, sokan vagyunk igy ezzel. Mindenki arról üvöltüzik, hogy ő egy egyéniség, közben majmolja azt, ami divatos, trendi cuccokban feszít, saját véleménye mindig van, de azt nem veszi észre, azt mondja, amit mások adnak a szájába. Jó lenne ha lenne olyan emberség, amit mindnki megtanul még gyerekkorában. Szerintem ma semmi nincs, ami segítene a srácoknak felnőni embernek maradni. Nesze neked karácsony!

gagyiwood 2010.12.21. 12:10:48

Nana, a karácsony azért karácsony lehet, ha akarjuk! Csabeszem, nem az volt a célom a bejegyzésemmel, hogy hergeljelek. Épp ellenkezőleg. Tudunk mi jók is lenni. Mármint emberek, úgy általában. Ritkán tesszük tudatosan, pörgünk, eszeveszett tempóban, de azért sorozatgyilkos nem nagyon akad köztünk. A szemétségre is hajlamunk van, igaz, de a jóságra is. Jó lenne, ha nem csak karácsony könyékén jutna eszünkbe.
süti beállítások módosítása