gagyiwood-a kajánfejűek szemével

Értelmes emberek zsebében az összes bicskájuk kinyílik, ha hazai és külföldi cölöp-celebjeink ostobaságait olvasni kénytelenek. És néha kénytelenek, mert mindenhonnan árad az ostobaság, kikerülni lehet, néha bele nem botlani viszont nem lehet. Akkor én mostantól SZÁNDÉKOSAN fogok beléjük botlani, és élvezettel kiadom magamból, amit gondolok a média nagyságos asszonyról és az ő kétdimenziós teremtményeiről. Az álompárok álomtalan életéről. Az adakozó lelkű szárnyatlan gagyiwoodi hírességek szárnyatlanságáról. Meg rólunk, akik nem vagyunk hülyék, bármennyire is szeretné a bulvármédia...

Friss topikok

Linkblog

Soha nem írtam politikai jellegű bejegyzést, és most se ez indította el az ujjaimat. A médiatörvényt mindenki ismeri. Aki nem nézett utána, az is ismerni véli. Napok óta járkálok a legkülönbözőbb fórumokon, és meg akarom osztani veletek, mire jöttem rá.

Történészként talán nagyobb rálátásom van kis fajunk ostobaságaira, mint az emberek többségének. Ötezer év írott történelme áll a rendelkezésünkre, hogy tanulmányozva a sok-sok baromságot, amit az ember már végtelen változatossággal elkövetett, mi NE kövessük el újra. És elkövetjük. Újra meg újra. Semmiből nem tanulva, semmit meg nem értve. Bármit bármikor hajlandóak vagyunk elnézni, akarattal meg nem érteni, hogy igazolhassuk, amire az ösztöneink rá akarnak venni. 

Ostoba nők és férfiak milliárdjai kötnek testi és/vagy anyagi előnyök miatt házasságot, életük tele van jelekkel, a párjuk hibái az arcukba üvöltenek álló nap, kapják a tanácsokat, hogy ne tegyék, amit tesznek, mégis megteszik. Mert az önzésük akarja. Pont. A liba, akit már menyasszonyként is meg-megpofozott a párja, mégis hozzáment, mert a férfi biztos azért üti, mert a féltékenysége mögött vég-te-len szeherehelehem van. És a nővére ne adjon neki tanácsot, biztos féltékeny a nővér, mert ő még nem ment férjhez, ezért akarja lebeszélni...

Ostoba szülők milliárdjai nézhetnek bele gyermekük valódi jellemébe sok-sok kis tény segítségével, de ők nem akarják látni őket. Se a tényeket, se a gyereküket nem akarják látni. Mert büszkék akarnak lenni a csemetékre. Meg önnön önzésüket se akarják látni, hiszen a kicsik jellemét a szüleik is alakítják. Ha az idejük, türelmük, odafigyelésük, példamutatásuk helyett pénzt adnak az utódoknak, pénzt dadák, magántanárok, drága játékok, újhullámos mobilok formájában ugyan, de akkor is pénzt, az nem helyes. Tudják is, csak beismerni nem akarják. Az anyuka, akinek azt mondjuk, a fiát a tesi öltözőben találtuk, kezében az egyik társának a pénztárcája... azt ismételgeti, hogy nem, az ő fia nem olyan. Sose lopna senkitől!

Ostoba politikusok száz és száz generációja gondolja úgy a sumer városállamoktól a mai Magyarországig, ha az erő velük van, mármint nem Isten ereje, még csak nem is az igazság ereje, csak a választók támogatásának ereje, esetleg egy hadsereg ereje, akkor nem kell gondolkodniuk, mielőtt meghoznak egy döntést. Övék a hatalom, és ez MINDIG így is marad, lehet bármit lenyomni a nép torkán. Pedig a nép érzelmei változnak. A nép nem egy elvont fogalom. Élő, hullámzó tömeg, és a hullámzás iránya meg tud változni. Ha azt hazudják nekünk, demokráciában élünk, muszáj legalább a felszínen megtartani a demokrácia formai elemeit, amire mindig mutogatni lehet, hogy: "Íme, mi demokratikus módon kormányzunk!". Ha már belbecs nincs, legalább a külcsín maradjon meg.

I. Viktor uralkodónk úgy véli, létezik félig demokrácia. Ahol lehet megtartani, és lehet eltörölni a demokrácia bármelyik alappillérének számító "dogmáját". Ha övé a hatalom, akkor lehet olyan sajtószabadság, ami nem sajtószabadság. Mert neki így jó, akkor így lesz. Sajnos, amit nem sajtószabadságnak hívunk, annak cenzúra a neve. És amit nem demokráciának hívunk, annak meg diktatúra a neve. Nem szokja szeretni az ember fia  és lánya eztetet az államformát. Mert bár tudjuk, a demokrácia nem jelent népuralmat, mert SOHA nem a nép van hatalmon, hanem annak képviselői, és ezek a képveselők is sajnos emberek, nemcsak élni, hanem visszaélni is szoknak a hatalmukkal, ettől  még akarjuk az illúziót, hogy mi is számítunk a hatalom játékában. Így megy ez. Az ostobaság egyetemes. Ettől még nincs jobb államforma kitalálva a demokráciánál. És a kevésbé szar  még mindig jobb, mint a nagyon kaki.

Nem lehet NEM politizálni. Anyázni nem kell, sértődötten csapkodni sem kell. Egymást mocskolni, mert mást gondolunk, azt meg főleg nem kell. De politizálni kell. Mert gagyiwoodos dolog ez is. Mi a különbség egy magától elszállt hollywoodi híresség, és egy magától elszállt politikus között? A lényegben semmi. A mi pechünkre csak annyi eltérés van, hogy a politikus nem csak az értékrendünket torzíthatja a hazugságaival, hanem az életünk mindennapi menését is félreviheti. És amikor akkora lesz a baj, hogy nem lehet WC-papírt se kapni, én, aki imádom Shakespeare munkásságát, a popómat fogom kitörölni a hártyavékony papírra szedett Shakespeare-összesem lapjaival. Mert kakis fenékkel nem szeretek szaladgálni. Jó lenne ezt NEM megélni, hm?    

Ja, ez most, amit írtam, a Ha-ha-hatóság nagyságos főnökasszonya szerint sérti a közt? Jönnek, és elvisznek? Akkor mártír leszek, mit szóltok? Bevonulok kis hazánk csálé történelmébe, mint az igazság rettenthetetlen bajnoknője! Csak a csíkos pizsama nem tetszik. Pöttyöset kérek...  

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gagyiwood.blog.hu/api/trackback/id/tr612571249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztrid90 2011.01.09. 12:13:11

Hát érdekes, érdekes...A politizálás szerintem tök fölösleges ha szabad ilyet mondani, mivel csupán káromkodáshoz és éves mosolyszünetekhez vezet....A bejegyzés tetszik.Sok igazság van benne ...Én egyáltalán nem tudom, hogy mi lenne jó ennek az országnak, de hogy ez nem az biztos...Ami engem az egészből érint az az oktatás , főként a felsőoktatás, és nagyon felháborítónak tartom amit csinálnak, csinálni fognak, és amit már megcsináltak.

Anna033 2011.01.10. 09:59:26

Boldog újévet mindenkinek! A bejegyzés nekem is tetszik. Olyan több oldalról nézős megint. A politika bemászik az ablakon, ha rácsapom az ajtót. Nem lehet kizárni. Ettől még lehet értelmesen nézni, nem szentségelni, másokat meghallgatni. Jól írod Cita, csak így lehet normálisan kezelni azt, hogy az emberi természet el lett szúrva. Magamon is látom, hányszor nem vagyok türelmes. Utólag látom. A dühöngés közben nem. Fogalmama sincs, merre megy a világ? Remélem, valami kiút csak lesz.

katya1 2011.01.10. 10:54:21

A csoporttársam ajánlotta ezt a blogot, gondoltam, megnézem. Arra nem is gondoltam, regisztrálni fogok. Olyan macerás, e-mail cím, aztán visszaigazolják, várni kell. Nem vagyok kommentelős csaj, de itt muszáj. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó a blog. Nekem is megengeded, Cita, hogy tegezzelek? Olyan családias a hangulat, tetszik. Amiket írsz, az meg eszméletlen! Tényleg ilyen megértő és elfogadó vagy? Ha igen, mutogatni kéne! Újságba kéne írnod ezzel a stílussal és szókinccsel. Nem csoda, hogy író is vagy. Most csak öt bejegyzésedet olvastam el, mennem kell. De este jövök, és olvaslak, ahogy írtad az egyik kommentedben. Nem szavakat olvasni, hanem azt, aki írta, ez is olyan váratlan gondolat. Nekem legalábbis. Na, este jövök.

1lovag 2011.01.10. 22:16:39

Egyetértek a Blog írójával.De fáradok.Már mindenféle politikai szin volt hatalmon és egyre csak süllyedünk.Lassan ott tartunk hogy a magyarországi ,,demokrácia" nagyobb kárt okozott az országnak mint a negyven év szocializmus!Ha így folytatjuk eljutunk egy Latin-amerikai banánköztársaság szintjére...szegénység,korrupció,bűnözés,diktatúra stb.

gagyiwood 2011.01.12. 09:46:57

Katyám, először téged üdvözöllek köztünk! Ha tetszünk, maradj velünk, és érezd itthon magad! Asztridom, a politizálás tényleg felesleges, de a politikát követni kell. Nem élhetünk süketen és vakon a hazánkban. Azt azért meg lehet próbálni, hogy az elemzésnél megmaradunk, és nem veszítjük el az élethez szükséges "étvágyunkat". Ahogy 1lovag, te is írod, bele lehet csömörleni. Ha nincs mit remélni, akkor mit reméljünk? Ocsmány egy kérdés. Életkortól is függ, ki mit válaszol rá. Huszonévesen még lehet nem látni az összefüggéseket. Se betegség, se ezernyi csalódás, és ott van a felfelé gyaloglás biztos üteme... Akik lefelé tartanak már, azoknak nehezebb. Mit tudnak csinálni a politikában, amit még nem láttunk? Semmit. Hát ez az...

fuligula 2011.01.12. 10:38:36

Igen! Politizálni kell, megfelelő politikai kultúrával, ami szerintem a "fegyverek egyenlőségét" jelenti. Az ókorban úgy tartották, hogy a demokrácia a csőcselék uralma.:) Az ember- legalábbis én- élete folyamán többféle politikai irányvonalon halad át. Vagyis húszévesen liberális, majd mikor családja lesz kezd konzervatív értékek felé fordulni. De az az óvodás gyerek, aki belerúg az Óvónéni bokájába,tönkreteszi a játékokat, hogyan fog törvénytisztelő, homo politicus-szá válni? Pedig igenis, szükségünk van politikára, és annyi dimenziója van és annyi szépsége. Kár, hogy el van cseszve megint. Van egy szűk felső réteg és ők osztják a lapokat, nekünk meg marad a ius murmulandi, azaz a nép morgáshoz való joga./de csak csendben mondom, mert lehet, hogy mire ezt leírom, jön a Médiarendőrség és őrízetbe vesznek és a Közt-i Elnök Úr beszédeit kell hallgatnom és olvasnom)

asztrid90 2011.01.12. 17:47:34

Jó persze ez mind igaz. Cita néni lehet egy magánjellegű kérdésem?

gagyiwood 2011.01.13. 12:21:21

Fuligulám, a morgás is jól tud esni, ha mást nem tehetünk. Az emberek olyanok, hogy "gyere velünk, mi se megyünk". Én már próbáltam harcolni az iskolában, amit a szívügyemnek tekintettem. A kollégák hagyták, hogy menjek, és tisztelet a kivételtől, ők nem jöttek. Ilyenek vagyunk. Félelem, önzés, kivárás, önbecsapás, ez az ember. A politika meg meglovagolja ezt. Minden korban és minden országban.
Asztidom, tudod, hogy ott a magán e-mail címem: citamica@citromail.hu, arra írhatsz. Mindenki írhat, ha csak nekem szánja a szavait. Írj, bármikor. Bármelyikőtök írhat, ha VELEM akar szót váltani, nem pedig a félig cita, félig gagyiwood sorstárssal...

1lovag 2011.01.14. 14:35:21

Elgondolkodtató Ranscburg Jenő véleménye,olvassátok!Szerintetek?

www.fn.hu/belfold/20110112/ranschburg/

juliacska.kulka1988 · http://skypesuli.hu 2011.02.01. 11:01:51

Hát tényleg elgondolkodtató, ha valaki az AB-ban látja a demokrácia megtestesülését...
Ranschburg érzelmekkel telítve beszélt most a miniszterelnökről. Hol is az az agykéreg?
"úgy hiszem, nem lesznek az eddigi értelemben vett szabad és demokratikus választások"
Hit? Ez aztán az objektivitás.

Kicsit elszomorodtam...

Deothora 2011.02.02. 14:20:52

Cita!
Csak úgy csendben kérdem meg: átolvastad az új média törvényt???...
Légyszíves sorold már fel úgy egészen pontosan hogy téged pl. miben korlátoz?

Mert én azt vettem észre hogy sokan úgy beszélne erröl a törvényröl, hogy foglamuk sincs hogy miröl szól!

Szóval légyszíves idézd már az általad kifogásolt részt!

gagyiwood 2011.02.02. 18:33:26

Júliácska, nem igazán értelek, bocs. Ha kifejtenéd jobban, szívesen beszélgetek veled. És üdvözöllek nálam, ez természetes!
Deothorám, nem a törvény maga a baj, hanem ahogy kommunikálták, és még nagyobb baj, hogy egy tisztán fideszes, tehát vastagon elfogult és 9 évig elmozdíthatatlan (!) hatóságot ültettek ránk, egy erotikus újságírás miatt NEM feddhetetlen múltú vezetővel, akik a törvény naaagy lyukai miatt nagyon sokféleképpen értelmezhetik azt, ki és miben sérti a sajtószabadságot. Az összes kor cenzúrája is azt mondta, hogy a köz érdekében tevékenykedik.
A korunk mocskos, szabályozni kell, de nem a saját magunk felé hajló kézzel, mert abból már sokszor, sok országban lett nagy gond...
süti beállítások módosítása