gagyiwood-a kajánfejűek szemével

Értelmes emberek zsebében az összes bicskájuk kinyílik, ha hazai és külföldi cölöp-celebjeink ostobaságait olvasni kénytelenek. És néha kénytelenek, mert mindenhonnan árad az ostobaság, kikerülni lehet, néha bele nem botlani viszont nem lehet. Akkor én mostantól SZÁNDÉKOSAN fogok beléjük botlani, és élvezettel kiadom magamból, amit gondolok a média nagyságos asszonyról és az ő kétdimenziós teremtményeiről. Az álompárok álomtalan életéről. Az adakozó lelkű szárnyatlan gagyiwoodi hírességek szárnyatlanságáról. Meg rólunk, akik nem vagyunk hülyék, bármennyire is szeretné a bulvármédia...

Friss topikok

Linkblog

Tegnap este megint felvettem a Faktort, és éjjel meg is néztem. Hm, érdekes lett. Olyan "nemtetszősen" érdekes, de ettől még érdekes. A Megában Szíj Melinda ment haza, aki a nép gyermeke, aki nem felel meg a színpadnak, azaz az elvárt paramétereknek. Se nem fiatal, se nem bomba testű, se nem pankrációt csináló. Akkor, mi a tanulság? Hogy nem érhet el sikereket egy olyan ember, aki a rendszer (a showbiznisz rendszere) íratlan elvárásainak nem felel meg?   

Tegnap a Faktorban Janicsák Vecát szavazták ki, aki tud énekelni, a hangjának ezernyi árnyalata van, és a megjelenése nagyon is színpadképes. Viszont a hármas döntőbe bejutott Király L. Norbi, aki a nép gyermeke, se az arca, se a hangja nem éri el az elvárt szintet, mégis tovább szavazták a nézők. Akkor, mi is a tanulság? Hogy egy olyan ember, aki nem felel meg a színpadképesség íratlan feltételeinek, mégis előadóművész lehet? 

Két lehetőség van. Vagy mindkét csatorna manipulál, és az eredményeket csalással alakítják ki, akár van közjegyző, akár nincs, és ezzel biztosítják maguknak az állandó reklámot, avagy nézettséget, vagyis a pénzüket akarják, mindenek felett, és ezért sumákolni is hajlandóak. Én kinézem belőlük. A rengeteg pénz mocskossá teheti azt, aki koszos kézzel és még koszosabb lélekkel összekaparta. A média manipulál, van hazugság mögötte, ez biztos, hogy a tehetségkutatók is hazudnak-e, nem tudom, de ez a megoldás jobban tetszene, mint a másik. Mert a másik lehetőség, hogy semmi értelme az egésznek. Hogy mi, emberek ilyenek vagyunk, ilyen... összevisszák. Kiszavazzuk a nem szépet, bent tartjuk a nem szépet. Kiszavazzuk, akinek csodás a hangja, bent tartjuk, akinek repedtfazék a hangja. És az égiek, ők hol vannak? És vannak egyáltalán? Vagy minden csak véletlen?

Manipulálnak minket, minden információ, amit szerkesztők megszűrnek, hogy adható-e nekünk, vagy sem, hogy erkölcsilaeg elfogadható-e, vagy sem... korlátoz minket. A média teljes pofátlanságának mellszélességével mosolyogva néz minket idiótának. Öntik ránk a szexet, közben kitakarják egy képen egy nő mellbimbóját. Öntik ránk a politikát, de sose mindkét olvasatát megmutatva egy hírnek, hanem csak egyoldalúan, hogy értsük mi, barmok, hogyan is kell érteni azt a hírt. Közben objektív tájékoztatásról beszélnek. A filmek alatt ott a képernyő alján a karika, nehogy véletlenül a gyermeki ártatlanság sérüljön egyes jelenetek láttán, de azt engedik, hogy bárki mocskos pornó oldalakra klikkeljen...

És nyakra-főre készítik a tehetségkutató műsorokat, de a háttérben zajló tárgyalásokat, a szerződéseket elhazudják. Ők döntik el, kit engednek fel a rivaldafénybe. És akit felengednek, azt kizsigerelik. Mit gondoltok, miért mond mindenki szépeket az egész procedúráról? Mert ha igazat mondana, a gatyáját is lepereli róla a csatorna a szerződés alapján. Mindenki kussol, mindenki bazsalyog, mindenki köszöni a lehetőséget, csak úgy folyik a nyál. Az emberi természet adott, a színfalak mögött is, ha azt mondják, minden  va-rázs-la-tos, akkor hazudnak.

Nekem nagyon tetszett Veca hangja, fellépése, egyéniségének a látható része, sajnálom, hogy mennie kell. Nem kötődöm hozzá, érzelmi veszteség nem ért, ezért higgadt maradhatok, Norbit meg még mindig kedvelem, pedig tegnap gyenge volt, Vecához hasonlítva harmatgyenge, de ettől nem csökkent a szimpátiám. Én nem látok égi segítséget. A kedves nézők (vagyis mi) sem érnek semmit, összevissza éreznek mindent, marad a véletlen. Voltak/vannak/lesznek zseniális emberek, akik rengeteget beletesznek a sikerbe, és nem érik el, és voltak/vannak/lesznek, akiknek sikerül. Lehet a sikereket és a bukásokat elemezni, bár a lényeg akkor sem lesz meg, ha szájkoptatásig elemezzük a részleteket. Talán nincs is lényeg. Remény van meg csalódás. Ettől még, aki tehetséges, harcoljon teljes odaadással, mert lehet, hogy NEKI sikerülni fog. Szok' sikerülni. Nem mindig, de azért szok'.

Én azt szoktam csinálni, ha tragédia ér, hogy egy ideig bénán ülök az asztalra könyökölve, mint aki nincs is, aztán, amikor elkezd a fenekem fájni a sok üléstől, jóóó nagyot az asztalra csapok, hogy: "csak azért se adom fel!", felállok, és a dühöm lendületével újra neki indulok az utamnak. Csak azért se hagyom magam! Ez az a mondat, amit senki nem vehet el tőlem. Aki manipulálni akar, hogy megtörje a lendületemet, csak próbálkozzon nyugodtan. Kiröhögöm, és megyek tovább. Csak azért is...    

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gagyiwood.blog.hu/api/trackback/id/tr732510477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna033 2010.12.13. 10:33:44

Én is belenéztem a fórumokba. Iszonyú, milyen bunkó sok ember! Bárcsak érteném, miért ilyenek. Igazd van Cita, teljes magabiztossággal szitkozódnak, mert nekik igazuk van. Semmi bizonytalanság. Norbi szar, Norbi zseni, Melinda egy manipulatív nőszemély, Melinda az év hangja, csak ki akarják készíteni. Ők tudják, mi miért van. Talán leállok, és nem nézek több adást. Jobb nem szembesülni, mekkora paraszt az ember.

gagyiwood 2010.12.14. 12:49:22

Nem hinném, hogy abba kéne hagynod a műsor(ok) nézését. Csak a média cirkuszt ne olvasd. Én ezt teszem mostantól. Norbit még mindig kedvelem, a másik két srác is jó, most már a maradék két adást felveszem, és utólag megnézem. Hogy ne hagyjak valamit félig abba. És többet nem írok erről az egészről. Nincs már mit írni róla. Az emberállat olyan, amilyen. Ötezer éves az írott történelmünk, én meg történész vagyok... nincs fejlődés. Az ösztönökben meg az önzésünkben nincs. El kell fogadni, vagy ki kell lőni magunkat egy másik naprendszerbe...

Deothora 2010.12.14. 13:55:46

Hali Cita!
Ha nem gond akkor összefoglalóan itt válaszolok a blogodra ill. itt mondom el a véleményem.
Mivel ezeket a müsorokat "importáltuk" nekem volt szerencsém elöször a külföldi verziókat megtekinteni mielött eljutott volna hozzánk, és mostanáig is látom a magyarra párhuzamosan futó külföldi tehetségkutatókat.
Alapvetöen szerintem baj, hogy ugyan a müsor eljutott hozzánk, ellenben nem úgy ahogyan az kellett volna, megint kicsit olyan "magyar módra" csináljuk ezt. Azért mondom ezt, mert a gondok már sokszor a zsürinél kezdödnek: ott van mindjárt Eszenyi Enikö, volt szerencsém pár darabban megnézni a teljesítményét, és nekem pl. személy szerint csak az maradt meg hogy rettenetes ripacs.Mester Tamásról a zsüriség elött nem sokat hallottam, de vettem a fáradságot utánna nézni, és hogy is mondjam, szerintem nem tett le annyit az asztalra hogy zsüriként ülhessen bárhol is. Hiába ül egy kompetens ember a zsüriben ha két ripacsot tesznek mellé.
Tovoábbá szerintem a zsüri azért zsüri hogy igenis véleményt és ha kell kritikát mondjon.
Építö jellegü kritikát, elvégre eléggé beképzelt lenne az aki úgy áll egy zsüri elé a színpadra hogy semmiféle kritikát nem fogad el.
A külföldi verziókban az tetszik a legjobban hogy a zsürire nem tesznek szájkosarat, hanem elmondják ha kell akkor keményen hogy, hol kell javítani, hogy miért nem volt jó, söt elhangzott már az is hogy ök bizony XY-t nem juttatnák tovább, de a közönség dönt!
És itt jön képbe Melinda esete is, szerintem az embereknek fel kéne fogni hogy SAJÁT MAGUK döntsenek, ne pedig mások véleménye alapján.Ezért nem is ertem a felháborodást, azért mert egy zsüri kifejezte a véleményét Melinda produkcióját illetöen.
Tény hogy épp eszü ember nem juttatta volna tovább, mert azért legyünk öszínték Suzane Boyle és a mi Melindánk között fényévnyi különbségek vannak. Nem énekel rosszul Melinda nem azt mondom, csak az a gond hogy annyira viszont megint nem énekel jól hogy tehetségnek lehessen kikiáltani. Így énekelni ahogy Melinda teszi egy általános iskolás énektanárnö is tud, söt a gimibe ahova jártam volt egy musical studio na ott voltak igazán nagy tehetségek - többek között a Tóth Vera is ott kezdte.

Amit pedid észrevettem,a Melinda nem megosztó személyiség, mert alapvetöen nagyon nagyon sokan kedvelték - többek között én is- csak a viselkedésével sok embernél átfordult a kezdeti szimpátia elöször unszinpátiává, aztán meg visszataszítóvá.
Én azt vallom, ha valaki el akar érni valamit akkor tegyen érte, viszont félszívvel nem lehet semmit csinálni.
Az megint egy másik téma hogy jól meg kell gondolni, hogy mit is szeretne az ember.
De elmenni egy versenyre,aztán pedig rinyálni, és azt mondani hogy, azért vesz részt a versenyen mert nem akar nyerni?..ne is haragudjatok de ez nem más az én szememben mint másoktól elvenni a fenn álló lehetöséget.

Továbbá érdekes hogy Melindának ezek a rinyálós menyilvánulásai mindíg müsor elöttre estek, és azután tört össze mindíg nagyon látványosan hogy a zsüri kritikát mert mondani.
Okos ember tanul a kritikából szerintem, nem pedig úgy reagálja le ahhogyan ezt ez a nö tette.
A másik: a rajongokkal szemben pofátlan dolognak tartom azt hogy, részt vesz ezen a "megmérettetésen" sokan pénzt adnak ki, idöt áldoznak rá hogy támogassák, és akkor jönnek a "nem akarok nyerni...haza akarok menni....hagyjanak békén..." és hasonló nyilatkozatok mint egy arculütés a fehérkesztyüvel.

Nem mondom azt hogy törtetni kell, vagy át taposni a másikon, de ez a mimóza világfájdalom kisugárzás és megjelenés, sajnos kizárja hogy olyan elöadó legyen belöle aki megél a müvészetéböl, söt egyáltalán hogy elöadó legyen. Nem hiába hívják szórakoztató iparnak, én sem szivesen nézegetek a színpadon egy zavarodott, világfájdalmát kisugárzó tacskó nézésü elöadót, akinek az ének tudása is átlagosnak mondhato.
Most nem mocskolni akartam csupán öszínte voltam.

Azért ma olvastam Melinda véleményét a lapokban a zsüriröl, érdekes:
"Ez nehéz dolog. Egyik kezükkel biztattak, másik kezükkel elvették az önbizalmamat. Állandóan a tányéromra tették, hogy ezt nem tudod, azt nem tudod kiénekelni. Ez nem így működik, hogy kijelentem, legyen önbizalmam. Amit adtak egyik kezükkel, azt vissza is vették a másikkal. Ők a szakma, ha el akarnak takarítani az útból, akkor nehéz érvényesülni....
Nehéz egy határozott ellenakarattal szembemenni, érvényesülni, amikor az ember örömét szándékosan nyirbálják meg. El akarták tőlem venni, hogy örülhessek. Ez egy embert próbáló feladat. Nekem nem tisztem eldönteni, mi történt. Az történt, ami meg volt írva. "
Szóval szerintem ez is jól mutatja hogy, Melinda nem fogta fel: egy müvésznek is kell magát tovább képeznie, tovabb kell fejlödnie. A zsüri tanácsait pedig szerintem nem ellenszélnek kéne felfogni hanem hátszélnek ami segít abba hogy, tovább tökéletesítse magát....

De ez csak az én véleményem.

gagyiwood 2010.12.14. 14:17:21

Látod, Deothorám, ilyen az igazi vélemény. Odafigyel, utánajár, nem mocskol, és tudja, hogy amit ír, az csak az övé. Megosztani akarja másokkal, de nem megosztani akar másokat. Nagyon nem mindegy! Áldjon meg a Teremtő, mert velem/velünk vagy, és ennyire te magad vagy!!!
süti beállítások módosítása