gagyiwood-a kajánfejűek szemével

Értelmes emberek zsebében az összes bicskájuk kinyílik, ha hazai és külföldi cölöp-celebjeink ostobaságait olvasni kénytelenek. És néha kénytelenek, mert mindenhonnan árad az ostobaság, kikerülni lehet, néha bele nem botlani viszont nem lehet. Akkor én mostantól SZÁNDÉKOSAN fogok beléjük botlani, és élvezettel kiadom magamból, amit gondolok a média nagyságos asszonyról és az ő kétdimenziós teremtményeiről. Az álompárok álomtalan életéről. Az adakozó lelkű szárnyatlan gagyiwoodi hírességek szárnyatlanságáról. Meg rólunk, akik nem vagyunk hülyék, bármennyire is szeretné a bulvármédia...

Friss topikok

Linkblog

Teljesen közömbös vagyok, ha a vörös démon neve előkerül, és ennek örülök, mert állandóan előkerül. Így nem kell dühöngenem rajta, ócsárolnom, vagy teljes mellszélességgel kiállnom érte. Engem a liptaiság érdekel, mint jelenség. Kicsi hazánkban nem nagyon szok' a honfitársak naaagy közössége kiköpni magából egy bálványt. Egy élő bálvány olyan ritka, mint... hogy egy panell lakás bekerüljön a legszebb otthonok különkiadásba. Előfordulhatna, de nem fordul elő. Liptai Claudia mégis előfordult. Átment nagybetűsből kisbetűsbe, és a kisbetű itt a sztárságnál jóval többet jelöl. Fogalommá válást jelöl. Liptai már liptai. Nagy szó ez, kérem! És érthetetlen. Mert miért pont ő lett fogalom? Miért lehet minden semmit sem érő történést az ő nevével eladni? Ha a kislánya büfizett egyet, azt is megírja a bulvár, és a hírértékkel nem bíró sorokat el is olvassák. Sokan.

Abban biztos vagyok, amikor a hölgy felfelé haladt a hírnév rögös ösvényén, s nem mutatta, hogy kiizzadt az erőfeszítésbe, hogy több a hólyag a sarkán, mint bőr a kapaszkodástól, hogy utálja, ahogy az alatta kapaszkodók bekukucskálnak a szoknyája alá, az nem volt könnyű felérkezés. Senki nem csinálta volna végig helyette. Aztán ahogy felért a csúcsra, rögtön elirigyelték tőle a sikert. Mászni senki nem akart helyette, de a csúcs előnyeit már szívesen élvezték volna helyette a kevésbé kitartó mászók. Ez a féltékenység érthető. Nem is érdekel.

A hölgyet nem irigylem. Az útja nem az én utam. Nem is utálom. Semmi közöm hozzá, hogy miért vetkőzött a Playboy-ban? Ha a pénzért, ha a további népszerűségért, ha azért, hogy bebizonyítsa magának és másoknak, a telt nők is szépek... a döntésének az oka magánügy. Az, hogy a döntésének a következményeit is neki kell megélnie, az meg így tisztességes. Egy lazának hazudott, valójában nagyon is prűd társadalomban simán lekurváznak egy nőt, ha nyilvánosan vetkőzik. Biztos tudta, mibe vág bele, amikor ledobálta a ruháit. Aki reflektorfényben él, az nem tud elbújni a félhomályban. Ezzel is tisztában kell lennie annak, aki az éles fény felé törekszik.

A szerelmi élete sem érdekel. Válás, halál, nős férfival való légyottok? Vagy tényleg ennyire szerencsétlen az érzelmi élete, vagy egy része kitaláció, hogy eladják őt, és vele a csatornáját, meg annak műsorait. Nem hinném, hogy valaha is kiderülne. Maradnak a pletykák, gonosz, élvezkedő mocskolódások, de ez is része az életnek, amit választott. Ha elege van belőle, ki lehet szállni. A tömegek érdeklődése rövid életű. Ha Liptai Claudia visszavonul a sztárságból, és "csak" színésznő lesz, a világ gyorsan átlép felette. Ha marad, ahol van, az összes árat megfizetteti vele az élete. A sztárság rengeteg pénzt jelent, előjogokat ott is, ahol nem járna, összeköttetéseket, ugyanakkor kevés szabadidőt és nulla magánszférát. És szerintem, ez így is igazságos.

A liptaiság megszületése pedig megérne néhány agyalással töltött órát. Féléves szemináriumot lehetne indítani a témából az egyetemeken, ahol a hallgatóknak az emberi viselkedés furcsa bicebócaságait kellene elemezniük. Mert a liptaiság már rég túlnőtt a névadó hölgyön. Beteg korunk minden ostobasága beleszövődött ebbe a nem túl szép szőttesbe. És ott is fog maradni. Mert mi, hülyék szőttük az anyagot. Mert hagyjuk, hogy... de ez egy új bejegyzés lesz. Vagy nem lesz. Mert szociológiai tanulmányt nem akarok írni. Ha nem írok többet róla, akkor azt azért idevésem, nem irigylem a fogalom névadóját. Jól jönne a sok pénz, de így nem akarom. Máshogy meg talán nem lehet. Hm, azt hiszem ez is része a szőttesnek...

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gagyiwood.blog.hu/api/trackback/id/tr122323933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaltib 2010.09.26. 12:48:51

Egyetértünk abban, hogy Magyarországon van ez a fogalom..liptaiság...,hogy ez jó vagy szánalmas mindenki döntse el maga,de szerény véleményem szerint a fent említett hölgy pénzhajhász,reflektorfüggő jelenség, aki egyik nap vigyorogva bíztat, hogy szavazz újabb megasztárokra, akiknek csak ez az esélye van, másik nap meg elsírja, hogy most éppen kivágta át a palánkon!undorító!!!!!!!

gagyiwood 2010.09.26. 17:12:53

Engem is zavar, hogy a híreségeink összevissza nyilatkoznak. Néha szimpatikusnak tűnnek, aztán olyan álságos, olyan feltűnősködő a viselkedésük, hogy csak fújtatok tőle! Liptai sem lehet kivétel. Szerintem, azt se tudja, mit mondott utoljára és kinek is mondta. És kétféle mércével mérnek Gagyiföldje lakói. A hölgy is. Aki ilyen életkörülmények között él, el szokta felejteni, honnan jött. Talán mi sem bírnánk a nyomást. Meg a seggnyalást. Ha mindenki dicsér, a végén még elhiheti az ember, különb másoknál.A gazdagok mindig azt mondják, megdolgoztak a pénzükért. Hát, ahogy már írtam valahol, nem hinném, hogy egy holly-gagyowoodi színész egy filmjében olyan sokat dolgozik, amit én csak 2800 évnyi tanításal tudnék teljesíteni.Azt nem szokták mondani, hogy szerencsések. Pedig ennyivel nem jobbak másoknál. Liptai se. Hol eszébe jut, milyen volt felfelé törekedni, és könnyes szemmel szurkol a megasztárosoknak. Meg teljesíti a csatorna elvárásait a szurkolással. Hogy ő milyen együttérző is, nahát! Amikor meg sérelem éri, kiakad miatta. Elfelejti, ő akarta ezt az életet. Akkor MINDEN részét el kell fogadnia. De nem fogadja el. Innen a kettős mérce. Ő is emberi. Mint mi, csak nála jobban látszik, mert túl erős fényben él. Ott nem lehet elfedni még egy szeplőt sem. Beteg élet ez! Undorító is. Aki meg szándékosan hazudik, hogy még több pénze legyen, az semmi-ember. Liptai milyen? Nem tudom. Az ember bármilyen lehet a démonság mögött. De amit felvállal, annak nagy része hazugság. És ő is tudja. Amit kap érte, az az övé. A pénz is, az agybeteg élete is.

asztrid90 2010.09.26. 17:19:50

Régebben nagyon szimpatikusnak találtam a Liptait , sőt szinte példaképként tekintettem rá, igyekeztem utánozni, vörös haj nőies öltözködés stb...Tetszett, hogy nem volt az a piszkafa ostoba nő, aki mindig a férfiak elvárásainak akar megfelelni,ugyanakkor volt benne egyfajta baromi erős szexuális kisugárzás , ami miatt sok hímnek folyt utána a nyála...Mostanában viszont már kicsit túl sokat látom, hallom és ez egy kicsit unalmas. Nagyon kemény időszakot él át és ez látszik rajta, még akkor is ha vigyorog a TV-ben.Szerény véleményem szerint kár hogy ezt a média ennyire kihasználja , sajnálom , mint embert , viszont kicsit már lekerülhetne a nélkülözhetetlen témák listájáról...

gagyiwood 2010.09.26. 17:30:28

Igen, én is szinte kedveltem, még eleinte. Nem nagyon foglalkoztam vele. Vele sem. A gagyiság nem az én napi eledelem. Valahol útközben elromlott ő is, ahogy a bulvár is egyre betegebb lesz. Mert mi számít hírnek? Mire figyel oda a pörgésébe beleszédült ember? A szex, annak is a mocskos oldala, meg a pénz. Ezek mennek. Megcsalás, pornózás, kamera előtti szex, közéjük csomagolva a hófehér álomesküvők hamis romantikája, meg a pénzen megvehető valóság minden létező formája. Nem érzed, hogy szeretnél odaütni, ahogy hülyének néznek mindig és mindenhol? Én érzem, és ez az indulat nem jó. De nem mindig megy a röhögés. És attól, hogy egyre mélyebbre süllyedünk, és szerintem, még messze a gödör alja, hát, ettől sírni kéne néha! Azt hiszem, erről írok holnap valamit. Vagy még ma. Én csak ennyit tehetek. Hogy szólok. Ha kell, üvöltök. Jó, hogy te is látod, amit én látok. Nem csak ketten vagyunk ám!!!

Cody UK 2010.09.27. 02:55:26

Nos, hogy most igy este fele az agyban vegig olvastam a kommenteket , nem igen lepodtem meg az olvasottak alapjan.Igaz a media valoban egy szemet es mocskos ipari gepezet amit legfokeppen nem a media maga hanem az emberiseg alkot azaz '' mi vagyunk maga a media es mi alkotjuk a sok szemetet'' , ezzel szembe kell nezni. Amit a Liptairol mondanak az egy resze igaz , de megint csak az van hogy amit a media es bulvar mutat az alapjan itelik meg az embert, tehat eloiteletessegbol es az embert konnyen meg lehet vezetni es beadni mindent. Amit most mondok azt azert mondom mert tenylegessen tudom , mert elarulom ,bar nem szoktam ilyet tenni de gondoltam itt most megteszem ,szoval Claudia eleg jol ismerem mint emeber , csaladtag es ex munkatars. Valoban o valsztotta ezt az eletet es egyet ertek hogy valallni is kell a kovetkezmenyeket mint altalaban, de azt senki sem tudja csak a szuk kor amibe en is beletartozom hogy o nap mint nap mit el at es hogy mekkora szenvedes az elete es milyen fajdalmai vannak, itt most gondolok a szerelmi eletere, halal, nos ferfi..stb. tortenetesen azert mondtam az imernt hogy mint csaladtag mert o az en unokabatyjammal Daroczi Daviddal volt parkapcsolatban es el nem tudjak kepzelni az emeberek mennyire szerettek egymast es mekkora fajdalom van az o sziveben es bennunk is e szornyu tragedia miatt. Mindeki tamadja, de miert ha nem tudjak a valot?En igen is egy eros es celtudatos szemelyisegnek ismerem Liptait, es minden ami van korulotte megdolgozott , meg ha a Playboy ferfi magazinnak is levetkozott, ez az o maganugye. Most tudom sokan megvetnek e komment miatt , de szolas szabadsag van es en e velemenyen vagyok, jo lehet azert mert en jobban es kozelebbrol ismerem ot. Mindenki maga dontse el!

gagyiwood 2010.09.27. 09:07:47

Senki nem vet meg, Cody, nyugi! Ha te közelről ismered Claudiát, biztos mást látsz, mint mi, akik messziről. Mindenkinek több arca van, neki is. Én se mocskolom, csak azt mondom, ezt az életet ő választotta, és ennyi. Amit kap, az is benne van a választásában. A magánélete tényleg az övé, de az emberek kíváncsiak. Ez a kíváncsiság csinál emberekből hírességeket. Olyan nincs, hogy azt a kíváncsiságot, ami gazdaggá tesz, örömmel fogadom, de azt, ami az életemben vájkál, kikérem magamnak. Az élet ebben igazságos. Adok-kapok, így működik. Nincs félig híres ember. Aki marad a fényben, azt mindig világítják. Ha a fenekét vakarja önfeledten, akkor is. Ha a kedvese meghal, és sír a fájdalomtól, akkor is. Mert ez a hír. Az, hogy szorgalmasan dolgozik, az nem hír. Választási lehetősége meg mindenkinek van. Liptai Claudiának is van...
süti beállítások módosítása