gagyiwood-a kajánfejűek szemével

Értelmes emberek zsebében az összes bicskájuk kinyílik, ha hazai és külföldi cölöp-celebjeink ostobaságait olvasni kénytelenek. És néha kénytelenek, mert mindenhonnan árad az ostobaság, kikerülni lehet, néha bele nem botlani viszont nem lehet. Akkor én mostantól SZÁNDÉKOSAN fogok beléjük botlani, és élvezettel kiadom magamból, amit gondolok a média nagyságos asszonyról és az ő kétdimenziós teremtményeiről. Az álompárok álomtalan életéről. Az adakozó lelkű szárnyatlan gagyiwoodi hírességek szárnyatlanságáról. Meg rólunk, akik nem vagyunk hülyék, bármennyire is szeretné a bulvármédia...

Friss topikok

Linkblog

Ma, most, ahogy írok, már gyülekeznek a szkeptikusok, hogy a nyílt utcán 10.23 perckor egy egész doboznyi homeopátiás szert bevegyenek, ezzel demonstrálva, hogy a homeopátia humbug. Vágó István is a bogyókat utcán nyeldeklők között van. A hír ennyi. Ami meg mögötte lehet, arról tele lehetne írni egy igen vastag könyv lapjait. (Megjegyzés: ma már vasárnap van, tegnap rendszerhiba miatt nem tudtam feltenni ezt az írást, bár az aktualitása nem egy naphoz kötődik. Sajnos)

Beindult az agyam. Vágó tényleg hiszi, hogy ez a módja a nyilvánosság figyelmét felhívni valami szerinte helytelen dologra? Vagy csak így akar a képernyőre kerülni, mert nem bírja, hogy mellőzik? Esetleg valakik lefizették, mint amikor a később bedőlt hiteleket reklámozta, most is reklámoz, csak most a gyógyszerlobbi fizeti?

A homeopátia egy valódi gyógyító eljárás, vagy átverés? Én hiszek benne, jó ideje szedek télen immunrendszert erősítő homeo-szereket, a logikájával is egyet értek. Olyan, nagyon gyenge, a szervezetre káros anyagokat juttat a testbe - a rengeteg higítás miatt inkább csak a betegség információját, nem a bacilust mondjuk -, hogy a szervezetet ezzel ráveszi, hogy az védekező mechanizmusát "felébressze", és elbánjon a betolakdóval. Kutyaharapást szőrivel... A lényeg, ne külső, vagyis mesterséges, kémiai előállítású szerrel dolgozzunk, hanem a testünkkel, aminek tényleg van öngyógyító mechanizmusa.

A gyógyszeripar szerint, meg a szkeptikus csapat szerint is az egész csak a placebó hatásra épül, ha az ember elhiszi, olyan szert vesz be, ami segít, akkor önmagát erősíti meg, és maga meggyógyítja magát. A palcebó hatás létezik, ezt mindenki elismeri. Ettől még a vita elmérgesedett, mindkét fél, a homeopaták is, a kémiai szereket preferáló gyógyszer biznisz érdekeltjei is rázzák az öklüket egymásra. Mindenféle érveket dobálnak halomra, de sokkal inkább ránk. Mert a kérdésnek vastagon pénz szaga van. Mondhatni, büdös, de nagyon.

A képzett homeopata kétszer fogadja a beteget, alaposan kikérdezi, személyre szóló gyógymódot javasol, és ezért kér (Pécsett legalábbis) 14.000 froncsit. És utána még jönnek az általa felírt szerek, amelyekér külön kell csengetni. Havonta, ki tudja meddig. De ott a lehetőség, ha a szervezet öngyógyító rendszerét aktivizálják ezek a szerek, akkor nem egy életen át kell pénzt dobálni mások zsebébe.

A hagyományos, kémiai szereket ajánlgató orvosokból és gyógyszerészekből, meg a mögöttük álló multi-mega gyógyszergyártó cégekből álló szuper-hasznot hozó gyógyszerlobbi  érdeke viszont az, hogy egy beteg ne gyógyuljon meg, hanem a betegségének a tüneteit az ő segítségükkel el tudja nyomni, ezáltal élhető életet élhessen, de az állandó kiszolgáltatottság miatt élete végéig adjon megélhetést az orvosok zsebének tömögetésével, és a receptek kiváltogatásával. Allergia, magas vérnyomás, cukorbaj... ezek a nyavalyák az életünk végéig elkísérnek minket, tehát bogyókat kell szedni rájuk, garantált bevételt adva sokaknak. Ezeknek a sokaknak nem érdeke, hogy meggyógyuljunk. Ez is tény. A gyógyszeripar a legsikeresebb ágazatok között van. Dől hozzájuk a lé, mondhatni, és ez nem szok' jót tenni az emberségnek.

És most nem azokról a tisztességes orvosokról beszélek, akik nem fogadnak el hálapénzt, és alternatív gyógymódokat is javasolnak a betegeiknek. Vannak orvosok, akik képzik magukat más eljárások megismerésével. Még csak azt sem hiszik magukról, hogy mindent tudnak. És hiába fáradtak, egy őszinte mosoly mindig jut a betegeiknek. Ilyen emberek is dolgoznak az egészségügyben. És igaz emberségű ápolók is, akik filléreket visznek haza, és se hétvégéjük, se ünnepnapjaik nincsenek. 

Mindenki tele van saját és másoktól hallott történetekkel orvosokról, kórházakról, ápolónőkről, én úgy látom, a negatív hangvétel a gyakoribb, ha a kérdés előjön. És nem örülök neki. Látom, milyen kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, látom, hogyan keres mindeki protekciót, ha megbetegszik, hátha így nagyobb az esélye a gyógyulásra. Látom, a média hogyan élvezkedik, a betegség-kiszolgáltatottság-halál háromszöge mentén cirkál, cápaként lecsapva az eladhatónak tartott sztorikra. Látom, annyi az információ, annyira keveset tudunk nem-szakemberekként, teljes az átverhetőségünk és kihasználhatóságunk. Látom, az orvoslátogatók hogyan szorítják ki az orvosokból a maradék tisztességüket is, ahogy Hawaii homokos partjaira invitálják őket, ha az általuk képviselt gyógyszergyár termékeit írják fel a betegeiknek. 

A legújabb rémhír (remélem, hogy CSAK rémhír!!!), hogy a gyógyszerlobbi világméretű akciót kezd, a pénzük és a kapcsolataik megvannak hozzá, ebben biztos vagyok, és el akarja érni, hogy a természetes anyagokat tartalmazó természetgyógyászati termékeket vonják ki a forgalomból, mert hogy veszélyesek. Mondjuk a mézet is, ami kábítószer... Nekem ez idiótaság, de ami mögötte van, a rettegésünk, a hiszékenységünk, és az, hogy tényleg szinte mindent lenyelük, az igenis megrémít. És ami most folyik, a homeopátia ellen, az akár ennek a baromságnak az előszele is lehet, amitől mentsen meg minket Isten!

Az egyetlen reményem, hogy ez az internet nevű akármi olyan szerteágazó érhálózat lett a bolygó testén, és olyan el nem némítható hang lett az emberi fülekben, hogy ha nagyon-nagyon nagy baj lesz, összefogunk, és teszünk is valamit, nem csak szájalunk. Addig meg szájaljunk nyugodtan, ahogy most én is teszem....

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gagyiwood.blog.hu/api/trackback/id/tr812641598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katya1 2011.02.09. 10:31:47

Én is szedek homeopátiás gyógyszert. Vágóék hatásvadászó módon nyomulnak. Ezek a szerek nem túladagolhatók, ők is tudták, mégis hülyitik a jó népet. Szégyen!

Deothora 2011.02.09. 13:23:20

Szerintem az ideális - már már utópisztikus- megoldás az lenne ha homeopátiás módszerek, és a kémiára alapuló módszerek kéz a kézben egymást kiegészítve,és (ráteszek még egy lapáttal) a történelmi, mondhatni archaikus tapasztalatokat /mint pl. kínai, egyiptomi stb. orvos tudomány/ összeofglalva és beépitve a saját rendszerébe alkalmazná.....na de mint tudjuk az útópiák mindíg és állandóan halva született ötletek voltak mert egyetlenegy de nagyon fontos tényezöt nem vesz figyelembe : az embert és az emberi természetet.

t.zita 2011.02.09. 16:49:37

....és a pénz mindenek fölötti hatalmát (a mások egészségét is ideértve). Szomorú, hogy így van.

gagyiwood 2011.02.11. 19:35:12

Jól mondjátok, lányok! Deothorám, neked külön dicséret, mert a legszebb megoldást mondtad ki. Akkor is szép, ha idealisztikus. Pont attól szép. Még senki nem mocskolta be, lévén senki nem tudta megvalósítani. Na, majd ha az emberi természet megváltozik vala.Meg persze a Kalevala...

asztrid90 2011.02.11. 21:41:18

nem tudom van úgy, hogy a legjobb gyógyszer egy gyógyszernek álcázott cukor, most ezt úgy akartam érteni-hogy mindenkinek az hat amiben hisz:) Én személy szerint az alvásban és a mézes teában ....-Egyébként szerintem nem baj ha egy két gyógyszert bevonnak...Mert szerintem a homeopátiás szereket is csak az szedje, aki tudja hogy mit szed és kikérte egy hozzá értő tanácsát..- És szerintem ez Magyarországon nem igazán jellemző

gagyiwood 2011.02.12. 11:13:42

Asztridom, oké, hogy sokan bénák, nem kérdeznek, mindent bevesznek, ettől még az, hogy manipulálni akarnak minket, még ebben is, az nem helyes. Nem arról van szó, hogy bevonnak párat, a homeopátia létét kérdőjelezték meg olyanok, akik nem értenek hozzá. Én sem értek hozzá, szedem, utánajártam, utána is olvastam, de másokat nem hülyítenék azzal, mit gondolok, úgy pláne nem, hogy rá akarnám beszélni őket valamire, amiben nem vagyok otthon.

jegemisi 2011.02.12. 13:43:17

Én nem vagyok otthon a homeós szerekben, de ettől még nem érzem magam bénának. Én hiszek egy orvosban, akivek kb. 30 éve vagyok orvos–beteg kapcsolatban (általában én vagyok a beteg). Mindent gyógyszert beveszek, amit ő felír nekem. Én nem tanultam az ő szakmáját, ő nem tanulta az enyémet, éppen ezért nem szólunk bele egymás munkájába. Eddig ez bevált, remélem ezután is így lesz. Ha az orvosom holnap javasolja nekem a homeós szereket, mondván hogy az segít valamilyen problémámon, akkor azt fogom beszedni, de csak divatból, dacból stb. nem fogok magamtól ilyen szereket szedni. Mindenkinek figyelmébe ajánlom a következő írást, kérek minden érdeklődőt, hogy figyelmesen olvassa el
nemlinearis.blog.hu/2011/02/03/a_homeopatia_szamokban_nagyon_nincs_benne_semmi

asztrid90 2011.02.12. 15:05:07

Persze ez teljesen igaz, hogy ne befolyásoljanak minket olyan emberek akik nem értenek ezekhez...Fontos a szabad választás , de az is veszéllyel járhat...

gagyiwood 2011.02.13. 10:41:58

Jege, igazad van, hóbortból belevágni valamibe, az ostobaság. Utána kell járni, és dönteni. Annyi az átverés a mai világban, így is beletenyerelünk sokszor a kakiba. Én nem bánom, mert amit személyesen megtapasztalok, és értéktelennek találok, arról legalább igazi véleményem támad. Ha meg veszélyesnek találom, neki se indulok. Döntések, döntések, erről is szól az életünk...
süti beállítások módosítása