gagyiwood-a kajánfejűek szemével

Értelmes emberek zsebében az összes bicskájuk kinyílik, ha hazai és külföldi cölöp-celebjeink ostobaságait olvasni kénytelenek. És néha kénytelenek, mert mindenhonnan árad az ostobaság, kikerülni lehet, néha bele nem botlani viszont nem lehet. Akkor én mostantól SZÁNDÉKOSAN fogok beléjük botlani, és élvezettel kiadom magamból, amit gondolok a média nagyságos asszonyról és az ő kétdimenziós teremtményeiről. Az álompárok álomtalan életéről. Az adakozó lelkű szárnyatlan gagyiwoodi hírességek szárnyatlanságáról. Meg rólunk, akik nem vagyunk hülyék, bármennyire is szeretné a bulvármédia...

Friss topikok

Linkblog

Na, nekiindulok az évnek. Jókedvvel. Bőséggel még nem, de az is össze fog gyünni. Mert akarom. Ha ezen múlik, össze fog gyünni. A tisztes megélhetés meg nem is olyan rossz. Egyébként is, kinek mit jelent a bőség, hát nem?

A bőséghez is köze van a mai gondolatsoromnak. Elton John apa lett karácsonykor. Béranya szült neki és férfi párjának egy kisfiút. Vagy kislányt, már nem is tudom. Nem is számít, mert  nem ez a hír a lényeg. A lényeg nekem legalábbis az, hogy kinek áldás egy gyermek születése? Amikor anyu úgy döntött, megtart engem, tudta, hogy apám ezerszer ígérte, abbahagyja a piálást, hogy nem veri meg többet, elvonón is volt többször, mégse lett jobb apa és jobb férj. A bátyám már szenvedett, erre anyu még engem is ebbe az "édes" családi körbe pottyantott, hadd szenvedjek én is. Mert ugye apám majd a második gyerek érkezésétől megváltozik. Ti is tudjátok - látatlanban tudjátok -, hogy apám alkoholista maradt. Annyi volt a változás, hogy már hárman szenvedtünk tőle. Apám azt mondta, akar még egy gyereket, áldás lesz, de csak anyut akarta még jobban magához láncolni. Anyu is akart engem, mert áldás leszek, de csak apámból akart jobb embert csinálni.

Tehát az a kérdésem, hogy a gyermekre vágyók mit is akarnak igazán? Egy új életet elindítani a világba, végig támogatva, de nem kényszerítéssel irányítva a kicsit, és örülni minden közösen megélt napnak, ez lenne a cél? Vagy a felszínen ez, mögötte meg ott van a társadalmi elvárásoknak való megfelelési kényszer, az önnön életük kiteljesítése egy gyerek által, a menekülés az elmúlástól azzal a tudattal, valaki tovább viszi azt, amit a szülővé válni akaró ember hozott a világba a saját születésével...

 

Azt hiszem, mindkettő igaz. Emberek vagyunk, nagylelkűek is vagyunk, irgalmatlanul önzőek is vagyunk, szeretni is tudunk, gyűlölni is tudunk, ki is tudunk tartani, fel is tudunk adni. Ilyen az ember, összevissza mindenféle. Elton John homoszexuális, tehát klasszikus családmodellt nem tud adni a gyerekének. Elmúlt hatvan éves, tehát sportos, laza szülő se lehet. Azt hiszem, leginkább magáért akarta a gyereket, és úgy fogja felnevelni, ahogy a többi gazdag és híres ember. Testőrökkel, dadákkal, luxusban, a kicsit betegesen elkényeztetve, vele naponta, rendszeresen nem foglalkozva, mert a karrier mégis csak karrier. És ezek ellenére szeretni fogja a gyerekét. Aggódni fog érte, a lehető legnagyobb boldogságot fogja kívánni neki, ha bajba kerül, ki fogja belőle húzni, és soha, SOHA nem fogja belátni, sokkal inkább magáért fogadott béranyát, mint a kicsiért. Anyu se látta be, az önzése nagyobb volt a szereteténél, amikor a biztos pokolba beleszült engem. Mégis szeretett, mindig szeretett. Védett az aputól, hagyta magát verni, hogy minket ne verjen a részeg apánk, akárhogy is szűkölködtünk, mindig volt mit ennünk, ha neki nem jutott étel, akkor nem evett. És ma is, az elbutulás lejtőjén lefelé száguldva mindennap azzal kezdi a napját, hogy a gyerekeiért imádkozik. A mondatokat már nem mindig tudja befejezni, meg-megáll közben, de mondja. Értünk mondja, csak értünk...

Nem hinném, hogy bárki is ítélkezhetne egy másik ember felett, hogy az milyen szülő is. Nekem nem tetszik, ahogy a hírességek abnormális életet adnak a csemetéiknek, mert ahogy ők élnek, az abnormális, és egy gyerek, ha ezt látja normálisnak, akkor szinte lehetetlen megváltoznia. A luxus, a személyzet, az elzárkózás, a nyilvánosság előtt való integetős hazudozás... Ez beteg élet. Ha rajtam múlna, ilyen életre nem ítélnék egyetlen gyereket sem. De afrikai faluban, AIDS-es szülők HIV-pozitív gyereke sem lehetne senki, aki betegen várja, hogy éhen haljon. 

Senki nem tud túllépni a saját árnyékán. A természete, a neveltetése, a vágyai, a társadalmi szokások... mind-mind meghatároznak egy embert. Ki dönthetné el, hogy ha valaki csak egy gyereket vállal, mert meg akar adni neki mindent, vagy ha valaki akár öt gyerkőcöt is felnevel, mert a többezer éves kultúrája azt súgja neki, sok gyerek kell, védekezni meg bűn, Isten ellen való... ki dönthetné el, hol az igazság? Én biztos nem. 

Egy dolog van, ami felett pálcát szoktam törni. Ha valaki tudatosan rosszat tesz a gyerekével, az nem tolerálható. Pedofil apák, a gyereküket verő szülők, a gyerekükre erőszakkal a saját vallásukat, életfelfogásukat rákényszerítő szülők... őket jól pofán tudnám verni, ha tudnék bárkit is pofán verni. Márai Sándor írta, hogy egyetlen igazság van, amit nem tud felülbírálni, és ez az, hogy SOHA SENKINEK SZÁNDÉKOSAN NE TEGYÜNK ROSSZAT. Ez a lényeg. A szándékosság. Aki szülő, szeresse a gyerekét, ahogy tudja, és szándékosan ne tegyen neki rosszat. Aki nem szülő, imádkozzon, hogy a szülők tudják, mit is jelent a szándékos rossz.        

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gagyiwood.blog.hu/api/trackback/id/tr752556525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztrid90 2011.01.03. 14:49:02

Remélem nem baj ha beszúrok egy idézetet....Nekem tetszik és szerintem benne van , hogy miért áldás egy gyermek..
,,A gyerekek igazolják a családi ünnepeket, és miattuk bírjuk elviselni őket. Mindig őket a legjobb nézni. Mindig ők az elsők a táncparketten, és csak ők merik megmondani, hogy undorító a sütemény."
Anna Gavalda

t.zita 2011.01.04. 09:56:17

Ha édesanyád az eszére hallgat, akkor most Te nem élsz! Ez nem lenne jó! Az égieknek céljuk van és volt Veled. Nem kíméltek, kaptál keresztet bőven, de ez állítólag a javunkra válik.

gagyiwood 2011.01.04. 13:06:48

Asztridom, a kicsik őszintesége és ártatlansága varázslatos. Kár, hogy a hülye felnőttek kiölik belőlük. És Zitám, én is örülök, hogy élek. A szenvedés a javamra vált, bár repetát hülye lennék kérni belőle. Anyukám szeret engem, mindig is szeretett, ettől még az is igaz, hogy önző volt, amikor nem vetetett el. A kettő együtt adja ki egy ember lényegét. Én is tudok csodálatos és undok is lenni. Mindenki ilyen, ettől érdekes az élet. A kiszámíthatatlanság tényleg jó. Izgalmas, és mindig lehet reménykedni. Mi lenne igazságosabb annál, hogy mindenki remélhet...

Zolagyerek 2011.01.05. 12:51:54

Nekem a buzik ne akarjanak gyereket! Mire fogja nevelni a kis srácot, mert fia lett a baromnak. Belőle is fartúrót nevel? Már bocs, hogy vulgáris voltam, de pipa lettem, de nagyon! Örökbe fogadni nehéz baromi nehéz, a gazdagok meg béranyát vesznek, ahogy én cukorkát a boltban? És arra ferdítik a gyerekeiket, amerre akarják? Tom Cruse szcientológust farag a kislányából, és ezt a hagyjuk? Milyen jövő vár így ránk?

gagyiwood 2011.01.06. 19:47:36

Ejnye, Zolám, mit kell olvasnom? Indulatból érvelünk? Nem mintha én még soha nem tettem volna... De azért te ne tedd. Felesleges, és tévútra is visz. Sok férfi viszonyul így a homoszexualitáshoz. nem hinném, hogy ez elválaszt két embert. Mármint a nemi identitása. A tisztessége, az igen. Ha nincs, úgy értem. Az fontos. De az, hogy kivel szeret ágyba bújni, nem tartozik másra, csak rá, és a társára. Nem is erről írtam. Remélem, a szavaim többi részét is fogtad. Ha az indulatod kicsit hátrább szorult. Ugye???

Deothora 2011.01.20. 13:35:49

Szia kedves Cita!
Elöször is így nagyon megkésve : BOLDOG ÚJÉVET kívánok!
És gyorsan bocsánatot is kérek mert kicsit hosszúra fog sikeredni a véleményem, mert annyi minden jutott eszembe arról amit írtál:
1.Elton John kapcsán pár szó a homoszexuálisok gyermek vállalásáról:
Alapvetöen úgy gondolom hogy mindenki magánügye hogy kivel/mivel éli ki a szexualitását (egészen addíg amig az másokat nem károsít pl. pedofilia stb.) Ellenben sajnos azt látom hogy a homoszexuálisok elfogadtatásáért vívott harcban eröteljesen átestünk a ló túloldalára.Ugyanis az igaz hogy a homoszexualitás mint olyan nem lehet ok a negatív megkülönböztetésre, de ellenben úgy érzem hogy indokként sem lehet felhozni semmire. Pl. ha egy homoszexuális - innentöl azért írom melegnek mert rövidebb- elveszíti a munkáját akkor az az elsö hogy, a szexualitását hozza fel, mint indokot, pedig lehet hogy mint ember ill. dolgozó valóban alkalmatlan a munkára.Úgy érzem hogy nagyon elmentünk abba az írányba hogy a melegséget mint olyat nagyon sok helyen "takaróként" lehet használni és kihasználni.Pl. ha rám egy meleg azt mondta az utcán, vagy egy fórumon hogy "hüje heteró" akkor én maximum mint ember sértödök meg, de ha én pl.bármilyen témában nem értek egyet egy meleggel, akkor rögtön jön a "homofób" kártya, és ezt a beállítottságot nem tartom jónak, mert ez - akármilyen groteszkül is hangzik- pozitív megkülönböztetést szül, és ellentéteket olyan emberek között, ahol egyébként nem lenne gond.
Innen nézve a gyerekvállalás kérdése is, elég érdekes: sokszor hallom melegektöl azt az érvet hogy "de csak nézdd meg mennyi gyermeknevelésre alkalmatlan heteroszexuálisnak van gyereke...és hogy a heteroszexuálisok ütik-verik a gyereket, isznak stb." Nos egyrészt én úgy gondolom hogy "hál Isten" a többsége a heteroszexuális társadalomnak tisztességben, szeretetben neveli fel a csemetéit, így agyament dolog egy olyan kis hányadából kiindulni a heteroszexuális embereknek, akik egyáltalán nem mérvadóak a többség szempontnjából.Továbbá úgy gondolom azért mert valaki homoszexuális még nem predesztinál senkit a "jó szülöi" szerepre, vagyis azért mert valaki meleg még közel-távol nem biztos hogy alkalmas a gyereknevelésre.
Azt talán csak lábjegyzetként említem meg hogy nagyon sok homoszexuális ember, hazugságban és képmutatásban él. Tovabbá saját tapasztalatok alapján - ismerem kicsit ezt a "kört"- sok homoszexuális saját maga mondja azt hogy, a homoszexuális társadalaom egy nagyon hazudozós, képmutató és egymásnak eléggé rosszat akaró társadalom, és a hosszú párkapcsolatok sajnos nagyon ritkák náluk, és eléggé irígyek is egymásra, sokszor olyan "csak azért is" alapon elszedik a másik partnerét stb.
Nos nem tudom hogy, ha ennek a kis "melegtársadalomnak" alapvetöen ilyen beállítottsága van, saját maga és mások felé, vajon milyen értékeket fog egy gyermek akkor átvenni?
Nyílván fel tud nöni egy gyermek melegek mellett is, egészségben, jó létben...tudod Cita erre szoktam azt mondani hogy a disznók mellett a mocsokban és a sárban is lehet aludni, meg fetrengeni, mert lehet..mert túléli az ember..na de : KI SZERETNE ÍGY???...

A gyermekvállásról mint olyanról kicsit késöbb folytatom mert most dolgom van, el kell szaladnom...addig is pussz!

gagyiwood 2011.01.22. 14:36:15

Deothorám, köszi a hosszas választ. Örülök, hogy fontosnak tartod, amit gondolsz, megoszt másokkal. Mindennek két oldala van, igazad van. Aki meleg, azzal lehet kibabrálni, megalázni, bujkálásra kényszeríteni, DE aki meleg, vissza is élhet a kirekesztettség állapotával, és azonnal támadásnak vehet minden igaz szívből jött kritikát. Elbújhat a vélt vagy valós üldöztetése mögött. Itt is az dönt, hogy milyen a jelleme az illetőnek. Minden kérdésben ez dönt.
süti beállítások módosítása