gagyiwood-a kajánfejűek szemével

Értelmes emberek zsebében az összes bicskájuk kinyílik, ha hazai és külföldi cölöp-celebjeink ostobaságait olvasni kénytelenek. És néha kénytelenek, mert mindenhonnan árad az ostobaság, kikerülni lehet, néha bele nem botlani viszont nem lehet. Akkor én mostantól SZÁNDÉKOSAN fogok beléjük botlani, és élvezettel kiadom magamból, amit gondolok a média nagyságos asszonyról és az ő kétdimenziós teremtményeiről. Az álompárok álomtalan életéről. Az adakozó lelkű szárnyatlan gagyiwoodi hírességek szárnyatlanságáról. Meg rólunk, akik nem vagyunk hülyék, bármennyire is szeretné a bulvármédia...

Friss topikok

Linkblog

Szia, Cita vagyok, egy humanoid, az emlősökön belül a kajánfejűek osztályába tartozó nőnemű egyed. Még sose blogoltam, de mindent el kell egyszer kezdeni. Kedvem van hozzá, ez elég is indíttatásnak, nemdebár? Most és itt ki kell hangsúlyoznom, hogy minden mondatomat úgy olvasd, hogy értsd a mondat elé azt, hogy SZERINTEM. Nem vagyok mindent-tudóka, inkább csak olyan majdnem semmit-tudóka. De véleményem van, meg érzéseim is vannak, és inteligenciát is kaptam születésemkor a "kezdőcsomagban"... hát nem tudok NEM látni. De a tutit nem tudom. Senki sem tudja. Te sem. Ezért mindent, amit gondolok, azt "szerintemezem". Nem írom ki minden mondatom elé, marhaság lenne, de oda értem. Remélem, te is "szerintemezel", amikor véleményt alkotsz a... bármiről. Mert csak így tisztességes. Na, akkor hajrá, szerintemezzünk egy kicsit Gagyiwoodról, a hülyék álomvilágáról! Mert kaján fejjel színesebb a világ...

Angelina Jolie már jó ideje idegesít, ideális alany. Az elmúlt hetekben olyan gyakran ugrasztott a plafonra, hogy vele kezdem a gagyivilágról a kajánkodásomat. Szűzmáriaszerű "képződmény"? Ilyent írni erről az égi szentről? Nahát! Hiszen százEZER dollárt adományozott a pakisztáni rászorultaknak. Ja, hogy közben egy negyvenMILLIÓ dolláros palotát vett a napsütötte Olaszhonban, a többedik luxusingatlanaként? Upppsz! 

Az aszottan csontos testű, de madonnaarcú hölgyemény azt nyilatkozta, szokott ám a srácainak vacsorát főzni, ráadásul imádja ezt a tevékenységet. És hogy nem is könnyű a hat gyerkőc igényeit kaja területén kielégíteni. Nahát, ezt a főállásű édesanyát, az édesanyák gyöngyét babérkoszorú illeti! És még csak nem is hazudott. A "szokni" igét többszöri cselekvés mellé társítjuk, és évente legalább KÉTSZER biztos főz a hölgy. A kétszer meg már többször. Ennyi biztos belefér az idegbeteg rohangálásos életébe. A kétszer az már nem semmi, igaz? Annyi fontos dolga van ám nekijjjje! Az a sok csodás öldöklős-menekülős-"demindiggyőzajó-s" akciófilmje mennyi igaz emberi értéket képvisel! Meg amikor népszerűsíti (magyarul promottálja) a filmjeit a bolygót körberöpdösve, az is fontos tevékenység, kell a még több pénz neki is, a filmet forgató stúdiónak is. Aztán ő az ENSZ egyik jószolgálati nagykövete is, és zsákszámra teszi a jót szerte a világban. Mindenhol el is tölt 24-36 órát, kb. negyedévente egyszer, amely idő alatt alaposan megismeri a lakosság gondjait, sőt azonosul is fájdalmaikkal. Okosakat is mond közben, mert valahogy VÉLETLENÜL mindig megtudja a világsajtó, hogy éppen teszi a jót valahol. A többi tiszteletbeli nagykövet csak teszi a jót, sajtó sehol, én George Clooney-t még nem láttam óriási szemű, éhező kisgyerekek mellett angyalmosollyal, könnyes szemmel térdelni, pedig ő is teszi a jót. Többek között ő is.

Angie, mindenki madonnája most a CNN műholdas interjújában, a pakisztáni helyzet vázolása mellett azt is "vázolta", hogy neki nincsenek is ám barátai. És közben könnyes volt a szeme. Hogy neki csak Brad Pitt az egyetlen barátja, senki más. A hősök hőse. A szexisten, aki persze csodás apa is. Hogy úgy vannak ők ketten, mint a habos sütemény és rajta a mogyoróóó! Istenem, meg kell a szívnek szakadni ennyi szerelem láttán!

Hm, a hősök hőse nem nyilatkozik az őrjöngő érzelmeiről. Mert olyan kis szemérmetes! Angie-ből folyik a szó fos gyanánt, közben aszottá fogyott a nagy boldogságban, fűnek-fának meséli, mily végtelen az ő boldogsága, két boldogság-rohama között meg jönnek a hírek, hogy késsel dobálja élete párját, hogy hisztériás rohamai vannak, hogy Brad csalja őt, és ő is csalja a szuperférfit, hogy... A hírek egy része kacsa, a médiát ismerve nem is kis része, de ennyi kacsa a világon nincs, mert ha lenne, a szerencsétlen szárnyasok felborítanák az ökológiai egyensúlyt!

Tanulság, azaz tanultság, drága barátom, a média önmagában is úgy hülye, ahogy van, de ha több ilyen szűzmáriás "képződmény" is akad benne, az már hülyeség-cunami, ami óóóriási hullámaival a hülyeséget addig emeli a vízszint fölé, amíg a mindent bezabáló "gondolkodástalanok" fejében elbillenti a világot a rendes forgásából. Ilyen műemberek műokosságai veszélyesek. Szerencsére viccesek is. És röhögni jó. Ha kicsit sírunk is közben, akkor is jó. Sőt akkor jó csak igazán... 

Ja, és szeretek a röhögés mellett gondolkodni is. Meg érezni. Ebből lett az írás. Nem csak itt írok, regényeket is írok. Ha érdekellek, gyere el a honlapomra. A címe: www.szerelemhajlitas.eoldal.hu  

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gagyiwood.blog.hu/api/trackback/id/tr582292493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabryella1 2010.09.15. 18:23:49

Szia Cita, nagyon kritikus vagy! Bocsi a "Hülye" népnek ez kell! Az, hogy pölö itt volt Mo-on, bement a nemtudom melyik városban a nemtudom melyik boltba EZ HÍR!Ráadásul akkora, hogy külön nyomozócsoport indítottak rá. Azt viszont nem derítette ki a kommandó, hogy a boltba csak azért ment be, hogy a magával hozott csemetéjének este tejbepapit főzzön. Viszont ezt én biztosan TUDOM! Nem volt a szállodában fazék, így tőlem kért kölcsön.

gagyiwood 2010.09.16. 12:18:43

@Gabryella1: Igazad van, kicsit kritikus vagyok. Gagyiföld lakóira rá is fér, hogy valaki néha lerángassa őket a saját maguk által kreált piedesztáljukról. Ja, és kösz, hogy eszembe idézted, ahogy őmadonnaságát ezerszer a képünkbe nyomta a magyar média, ahogy csipszet/chipszet vesz egy magyar kisboltban. Mondjuk, erről nem ő tehet. Sebaj, marad neki így is elég sara, amit szét lehet kenni... És főleg azt is kösz, hogy elsőként reagáltál rám. Akkor mégse magamnak írtam, és ez kenegeti a májamat...

Hesztia 2010.11.07. 19:19:35

"Hiszen százEZER dollárt adományozott a pakisztáni rászorultaknak. Ja, hogy közben egy negyvenMILLIÓ dolláros palotát vett a napsütötte Olaszhonban, a többedik luxusingatlanaként? Upppsz!"

Ne haragudj, de nem értem, amit írsz. Miért is kéne számot adnia arról, hogy a megkersett pénzét hány darab villára v. luxusautóra költi? Szíve joga, közünk smmi hozzá. Az a százezres adomány meg inkább sok-sok milliós volt, és senki nem kérte arra sem, magától adott, mert akart. Ahogy ellátogatni azokra a helyekre is, amiket felsoroltál. Senki nem kényszítette, hogy legyen jószolgálati nagykövet (ami azzal is jár, hogy az ilyen utakra követik a fotósok is...nem csak őt), és menjen olyan helyekre, ahol akár bombát is robbanthatnak a segge alatt.
Az a baj az emberekkel, hogy rém okosak tudnak lenni otthon, a blogjuk írogatása közben, de tenni bármit is... Nem, nem kell Afganisztába utazni, ha nem akarsz, de az, aki ezt megteszi, hadd ne kérjen már bocsánatot érte. Mert azt nem állíthatod, hogy a népszerűsége növelése érdekében teszi. Aki pusztán erre pályázik, az megunja egy-két alkalom után, de legalábbis nem jár olyan helyekre, ahol az élete lehet a tét.

"Az aszottan csontos testű, de madonnaarcú hölgyemény azt nyilatkozta, szokott ám a srácainak vacsorát főzni, ráadásul imádja ezt a tevékenységet."

Nem egy interjúban elmondta, hogy NEM TUD főzni. Akkor honnan is ez az infó?:-)

" A hírek egy része kacsa, a médiát ismerve nem is kis része, de ennyi kacsa a világon nincs, mert ha lenne, a szerencsétlen szárnyasok felborítanák az ökológiai egyensúlyt!"

Évente hússzor megírják, hogy szül, válik (amikor nem is házas), halálos beteg ő/vagy a gyerekei, megcsalják egymást, és még azt gondolod, hogy ennyi hülyeséget nem írhat a bulvár. Dehogy nem.:)

gagyiwood 2010.11.08. 13:51:23

Hesztia, örülök, hogy írtál. Meg hogy véleményed van. És megbecsültél vele, hogy meg is osztod velem. Átolvastam a bejegyzésemet, és a te szavaidat is, ma már másképp írnám meg a szövegemet. A lényeget most is ugyanúgy látom, veszélyesnek érzem, ahogy szentté hagytunk válni egy nőt, aki nem az. Nincsenek árnyalatok a megítélésében. Nem a tiédben, mert te gondolkozol. De a média vagy kurvázza vagy isteníti. Ez veszélyes. Ahogy példát mutat valaki azzal, amilyen nem is, nem jól van ez így. És azt, hogy szeret vacsorát csinálni a srácainak, ő nyilatkozta valahol. Akkor tájt, amikor írtam a bejegyzést. Ahogy azt is olvastam tőle korábban, hogy nem tud főzni. Nem ez a lényeg. A sajtót meg nem kell odaengedni a szegény, szerencsétlen emberek elé, hogy a fájdalmukat fotózzák. Lehet ott találkozni velük, ahol nem kukkolhat senki. Más hírességek így csinálják. Érted, mire gondolok? Egy ilyen etalon, mint ő, veszélyes. A pletykák róluk nem érdekelnek. De az, hogy hazudik az életéről, szebbnek hazudja, álmot hazudok másoknak, és őt aztán olvassák, nézik... iszonyú felelőssége van. A gyerekeinek mennyi jut az anyjukból? Nagyon kevés, mégis azt hazudja, hogy sok. Az őszintétlenség nagyon veszélyes. Látom, tanárként, hogy a kis bolondka kamasz diákjaim hogyan akarnak olyanná válni, mint Gagyiwood műemberei. Nem jó ezt látnom. A. J. nem rosszabb, mint az Alkonyat körüli hisztéria. Aki híres, feladata van. Példát mutatni őszinteséggel. Ha nem teszi, azt is megértem, de el nem fogadhatom helyesnek.
És TÉNYLEG örülök, hogy megosztottad magad velem. Nem kell ugyanúgy látnunk. Ha elfogadjuk egymást úgy, ahogy vagyunk, és meg is hallgatjuk, amit mond a másik... akkor minden rendben van!!!

Hesztia 2010.11.08. 16:05:37

"De a média vagy kurvázza vagy isteníti. Ez veszélyes."

Felkapták őket, mert egy Pitt meg egy Jolie együtt a bulvárnak bomba. Saját nyilatkozatai alapján nem olvassa a bulvármagazinokat, nem nyilatkozik nekik, csak akkor ad interjút, ha egy filmet promótál. Ez pedig olaj a tűzre a Blikk szintű lapoknak. Készítenek egy képet és hozzáírnak egy olyan kommentárt, amihez senkit nem kérdeztek meg. (És ez nem csak az Ő esetükben általános). Ez nekem is menne minden gond nélkül, ha lenne hozzá gyomorom.:)
A hírességeknek el kell adniuk magukat bizonyos szinten, hogy a showbiznisz kerekei forogjanak, de a hiénacsapatok romboló hatása (legyen az felmagaszítosítás vagy sárba tiprás) véleményem szerint rajtuk kívül áll. Elég híresek ahhoz, hogy ne kelljen a magánéleti apóságokkal traktálni a sajtót...azt megteszik helyettük a jelenleg feltörekvő pár filmes tinisztárok. Ahogy annó ők is, de most már mindek?

"A sajtót meg nem kell odaengedni a szegény, szerencsétlen emberek elé, hogy a fájdalmukat fotózzák."

Az a baj, hogy a mai világban már annyi szörnyűséget hall nap mint nap az ember, hogy totálisan immunissá válik mindennel kapcsolatban. Ha nem tolják a képébe a menekülttáborokat, éhező csecsemőket ábázoló fotókat, akkor olyan, mintha nem is léteznének. Ők ketten nem válthatják meg a világot, nem is a dolguk, de azzal, hogy évente párszor elrepülnek ide-oda, próbálnak kedvesek lennie a bajba jutottakkal, néhányukat netán új élethez segítik (new orleans-i házprojekt, iskolák építése), azzal pont hogy példát mutatnak a fiataloknak. Van neki is múltja, mint a legtöbb fiatalnak, de nem tespedt bele a bulizós-drogos világba...ez mi ha nem példa a sok elkényeztetett tininek?

"A gyerekeinek mennyi jut az anyjukból? Nagyon kevés, mégis azt hazudja, hogy sok."

Évente forgatnak átlagban két filmet, ez alig 3-4 hónapot vesz igénybe. Mellette elmegy pár premierre, és slussz. Szerinted egy átlag anyának, aki nap 10 órát gürizik, mos, főz, takarít, mennyivel van több ideje a gyerekére (az hülyeség, hogy minden nap látja a gyerek a szülőt, mert az nem értékesen eltölött idő, hanem inkább "hagyj fiam, fáradt vagyok, majd holnap" típusú lerázás...sajnos), mint neki, aki megteheti, hogy több hónapra elvonul velük a világ vmely pontjára és kipihenten, nyugodtan élvezi a velük tölött időt...gondtalanul. Márpedig sokszor megteszik ezt.

Ha igazán belegondolunk, az életvitelük sokkal inkább példaértékű, mint a legtöbb celebé. Mert nem botrányoznak (hagyjuk a sok mesét), nem állnak ott minden partin, csupán dolgoznak és nevelik a gyerekeiket. A többi mind-mind a média körítése. De ha eltekintünk a sok sallangtól, akkor tényleg nem marad más, csak ez.

Hesztia 2010.11.08. 16:06:42

Sorry a pár elütésért, értelmetlen szóért.:)

Deothora 2010.11.08. 16:15:55

Most a körítést és okfejtést lehagyom mert nincs sok idöm írni de:

Kisarkítva nagyon leegyszerüsítve úgy néz ki a dolog hogy, apuka is híres volt a lány nem tanult semmit, valamivel meg ki kell tünni...a drogos aberrált lotyó "look" nem jött be sokáig, hát akkor most ennek a szöges ellentéte...
Már régi motorosok is tudják a marketing szakmában minden amiben gyerekek és állatok vannak, jobban eladhatóak...
Az amiket adakoznak egészen egyszerüen aprópénz, a keresetükhöz képest...a szomorú csak az hogy, a hanyat esés "Brangelináéktól" nincs arányban azzal amit valóban tesznek.

Ami meg föleg nem szinpatikus: Angie hozta divatba ezeket az "imidzs" emelö örökbefogadásokat...tudjátok ahol jön híres és gazdag nö "hálivúdból" választ a kínálatból - és az ottani törvényeket és elöírásokat pont leszarva- viszi a gyereket, cipeli mint valami kis vásári majmot..nem baj leszneki hely a retikülben a "csivava" mellé...Nekem úgy egészen konkrétan hány ingerem van ezektöl a "kamera elött én vagyok a legjobb anya a világon" nökböl´, aztán meg le vannak passzolva a gyerekek a titoktartásra kötelezett bébicsösznek...

Amúgy meg vannak sikeres és boldog kapcsolatban lévö barátaim és egyik sem néz ki olyan förtelmesen lefogyva és betegnek mint amilyen most ez a világra szólóan nagyon boldog Jolie...

gagyiwood 2010.11.09. 12:33:10

Hesztia, tetszik, ahogy esélyt adsz, megmutatni magam. Te is látod valahogy a dolgot, én is, mégis tudunk róla beszélgetni. El is gondolkodtattál. Megmutatod a másik oldalt, illetve ahogy máshonnan látszik az, amit én innen ilyennek látok, az onnan nem ilyennek látszik. Eddig is tudtam, hogy így van, de elfelejtettem. Kösz, hogy eszembe juttattad!
Deothora, a te nézőpontod közelebb áll hozzám, mint Hesztiáé, de megpróbálom "középről", semlegesként nézni. És innen, középről az jön le, hogy egy tényt sokféleképpen lehet értelmezni, de legalábbis kétféleképpen. Vagyis nincs igazság, hanem a TE igazságod van, meg az ÉN igazságom van. Mit szóltok, nem kéne írnom erről valamit? Segítenétek ötletekkel? Lééégyszííí!
süti beállítások módosítása